Terug

De woestijn is mijn passie

 

Laat je betoveren door de Sahara ............  volg je hart

Woestijnreis naar Djanet in Zuid-Algerije 

Op dit moment is het niet mogelijk een visum te krijgen voor Zuid-Algerije.
                                    
                                                    
Met een klein groepje 2 - 4 personen vliegen we van Parijs - Algiers naar Djanet, een dorpje in het zuiden van Algerije.
 

Een 15daagse trektocht te voet, met een kameel of met een 4 WD door het betoverende vulkanische woestijngebied van Tadrart met zijn bijzondere rotsformaties en hoge zandruggen van rood zand.

De stilte en de schoonheid van de woestijn kun je op je eigen manier ervaren.
Laat je aanraken door de woestijn in al zijn eenvoud.

* Djanet

Rondreis in het Nationaal Park "Tassili N'ajjer", hier zijn veel prehistorische rotstekeningen te bewonderen, waaronder de bekende rotstekening van Sefar. We lopen over het dak van het Tassili plateau, het is net een maanlandschap waar je doorheen loopt met reusachtige ravijnen en diepe kloven.
Er gaan ezeltjes mee om onze bagage te dragen.

Tadrat woestijn met zijn hoge rode zandduinen en rotsformaties, te voet, op een kameel of met een 4 WD.

Er staat een fotoserie op Afrikanieuws. www.afrikanieuws.nl     Rechts onderin ALGERIJE

* De woestijn in al zijn eenvoud
* Het Tefedest gebergte in Zuid-Algerije
 

* Tamanrasset

Rondreis Hoggar, ten zuiden van Tamanrasset, met prachtig gevormde rode granietrotsen die boven het zand uitsteken, een wandeling door de schitterende beeldentuin van El Ghossor, indrukwekkende gravures en genieten van het weidse uitzicht over de zandduinen.
Aan het einde van de tocht gaan we naar de hoogste toppen van de Hoggar: Assekrem 3000 m, we wandelen het laatste stuk naar de kluizenaarswoning en de kapel van Père de Foucauld, van hieruit heb je een prachtig uitzicht en kun je een bijzondere zonsondergang bewonderen.

* Tassili Immidir en Tassili Ahnet

Met een 4 WD naar ARAK rijden, ten Noordwesten van Tamanrasset, een steenwoestijn met zijn torenhoge granietwanden, verborgen valleien en verrassende oases.
Spectaculaire wandelingen door het gebergte, kamelen gaan mee om onze bagage te dragen.

* Het Witte Tefedest gebergte

Ten Noorden van Tamanrasset ligt "Ta Mellet" het Witte Tefedestgebergte, De Garet El Djnoun. de wereld van het mysterieuze, van het fantastische, in de geest van de Touaregs wordt het massief bewoond door djenouns, boze woestijngeesten.
Dit weinig bekende bergmassief werd ooit gemodelleerd door hevige vulkanische uitbarstingen. We lopen te voet of op een kameel door droge rivierbeddingen, desolate vlaktes en trekken door oase d'Ouhet met zijn groene plantengroei en bloeiende oleanders en misschien kom je een rondtrekkende nomadefamilie tegen.
 

  Beleef een fascinerende
  reis door desolate
  landschappen, hoge
  zandduinen en grillig
  gevormde rotspartijen.

 

 

TOUAREG gezegde:  De weg verdwijnt als hij niet gebruikt wordt.


Het bijzondere leven van de Touaregnomaden, s' avonds bij het kampvuur een zoete thee drinken, brood bakken in het zand, een bijzondere zonsondergang, eeuwenoude prehistorische rotstekeningen, gravures en slapen onder een overweldigende sterrenhemel.


Het gebied van de Touaregnomaden, waar niet de vrouwen maar de mannen een prachtige sluier dragen, de blauwe woestijnnomaden.

Christine, België

De woestijn is méér dan een enorme zandvlakte. Boeiende landschappen, enorme rotsmassa's, wijdse plateaus, diepe canyons en smalle kloven. Erosie heeft de rotsen tot pure kunststukken uitgehouwen en ze worden omringd door prachtige zandduinen van vele meters hoogte, die zich verheven tegen een strakblauwe hemel. De zon speelt een licht- en schaduwspel met de duinen - indrukwekkend!
Af en toe word ik meegenomen naar plekjes waar zich prachtige rotstekeningen bevinden, een teken van vroeger leven. De avonden zijn een gezellig samenzijn, ik geniet van het lekkere eten. De Touareg-gidsen zijn gastvrij, vriendelijk en hebben heel veel zin voor humor. Ik heb genoten van diversiteit aan fauna en flora, de fascinerende landschappen en de authentieke bevolking.
Van harte dank ik onze begeleider Lakhdar en zijn team, zij hebben met veel liefde " hun " woestijn en een beetje van haar geheimen prijsgegeven. Voor mij is de woestijn een prachtige wereld waarin de stilte een luxe is .....

 

         

Deze bijzondere reizen worden georganiseerd in samenwerking met een ervaren gids uit Tamanrasset en naar wens aangepast, wil je meer informatie mail naar Nelleke     nellekevn@kpnmail.nl     0651743216   

Ervaringen:

Met een 4 WD, te voet en op een kameel door de Witte woestijn, de Kristal en de Zwarte woestijn van Egypte getrokken.
Expeditietochten vanuit het eeuwenoude stadje Siwa door de Great Sand Sea en door het onherbergzame Gilf Kebir gebergte in Zuid Egypte.

Een reis met hoogtepunten en dieptepunten, rijden op de golfen van de woestijn, af en toe vast komen te zitten, rijplaten onder de wielen, push and may be push tomorrow, gebarsten slangen, kapotte schokbrekers, het hoort allemaal bij een expeditietocht.
Een uitdaging en een geweldige ervaring om dit te mogen beleven.

Woestijnreis onder Zagora in Marokko.

Woestijnreizen bij Nuweiba in de Sinaïwoestijn in Egypte.

Woestijnreizen rond Tammanrasset:Tassili Immidir, Tassili Ahnet, Arak, Hoggar gebergte en boven Tamanrasset het Witte Tefedest gebergte.
 

Woestijnreizen rond Djanet: Tadrart woestijn, de Erg Admer duinen, Essendilene, Illizi en rotstekeningen in het Nationaal Park Tassili N 'Ajjer.
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 


Nelleke van Nieuwenhuijzen             
Groenmarkt 6
3252 AM Goedereede

Tel. +31 (187) 664663
Mob. +31 (6) 51743216
Mail nelleke