Terug

Wie ben ik?

Ik ken mijn naam, mijn geboortedag. Ik ken mijn lichaam, de kleur van mijn haar en die van mijn ogen. Ik weet wie ik ben en als ik 's morgens in de spiegel kijk, kan ik mezelf herkennen. Maar dit zijn omhulsels, data en namen, dit is geen antwoord op de vraag naar wie ik ben. Om mijzelf te leren kennen, moet ik van buiten naar mij kijken. Ik moet naar binnen, een innerlijke reis maken en de bron zoeken.

De aarde is een wonder, elke stap op aarde is een wonder.

Woorden zijn woorden, met hun eigen verhaal gevoelens liggen dieper, wel duizendmaal.

Liefde is een geschenk, is het licht, het leven, de prachtige, vormende kracht, die een ieder bezit.

Liefde is waarheid, Liefde is schoonheid, Liefde is vrede. Liefde is je eigen wezen. Jezelf kennen, je overgeven aan de waarheid van jezelf, betekent je overgeven aan de Liefde.

Liefde vult je hart, laadt je innerlijk op, het kan de essentie van je leven veranderen.

Liefde kent geen grenzen, geen afbakening. Liefde vervaagt de verschillen tussen mensen en in liefde smelten wij allen samen. Liefde is tegelijk groter én oneindig veel kleiner dan alles wat wij kennen. Liefde pint je vast, omhelst je, jaagt je na en overvalt je als een donderslag bij heldere hemel. Liefde is al wat je weet en alles wat je niet weet. Liefde is dat alles wat je, in een tijd die geen tijd is, op een plaats die geen plaats is, ooit zult weten.

Liefde komt wanneer ze komt, juist als je erom vraagt, of juist wanneer je er absoluut niet op rekent. Ze verschijnt om alle denkbare redenen en om geen enkele reden, als antwoord op je hunkering, of hoewel je er helemaal niet klaar voor bent. Het enige wat je kunt doen, is weten dat je verlangt. Laat de behoefte er zijn en die zal, als vanzelf vervuld worden.

Liefde is zonlicht, liefde is de zon, liefde heelt je hart en bevredigt je ziel.  Sta jezelf toe de enorme kracht van liefde te voelen, laat het schitterend licht ervan op je gezicht schijnen; je zult, gelijk de liefde, herboren zijn.

Liefde verandert je werkelijk, onmerkbaar, zichtbaar en voorgoed, zowel aan de oppervlakte als in de diepte.

Liefde is alles, alles is liefde

Probeer je wortels terug te vinden, daarmee krijg je je gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfrespect. Als je weer respect krijgt voor jezelf, sta je heel anders in het leven.

Als je jezelf bent

Soms gebeurt het dat je een masker opzet, dat je jezelf niet kan zijn, Dan ben je niet echt. Dan zeg je dingen die je niet bedoelt.

Als je doet wat je niet bent, dan heb je jezelf niet meer lief. Als je met je laat doen wat je eigenlijk niet wilt, dan ga je jezelf verachten.

Pas als je echt bent, ook als het pijn doet, bij jou of bij anderen, dan heeft het geluk echt een kans.

Soms is het een hele brede weg naar de ondergang en is de weg naar het paradijs zo verschrikkelijk smal.

Maar als men intens zoekt- met het héle hart zal men de juiste weg niet voorbij lopen.          Als een magneet zul je er naartoe getrokken worden.

Je hebt niet je moeilijkheden te overwinnen, maar je eigen IK, JE EGO.  Als je dat kunt, zijn je moeilijkheden opgelost.

Hoe wijsheid ontstaat

Echte wijsheid is een wijsheid die je hebt doorleefd. De meest moeilijke levenservaringen maken je wijs. Niet omdat je door een donkere tunnel heen bent gegaan, maar omdat je op de weg erdoorheen inzichten hebt opgedaan die je nooit op een andere wijze had kunnen krijgen. Het is een kans die je krijgt om door deze donkere momenten te groeien.

Dit soort doorleefde wijsheid maakt een mens mooier en echter.

Hoe Komt het toch dat we vaak dingen doen die we eigenlijk niet willen doen en dingen niet doen die we zo graag zouden WILLEN doen.

JA, het is soms moeilijk om onszelf te begrijpen

DE WIL tot verandering, de gedroomde dromen, de wens dat dingen worden zoals je ze voor je ziet, dat zijn allemaal daden van het onbewuste die, STAP VOOR STAP, tot verandering leiden.

Als je iets wil zien, zie je het. Als je iets wil voelen, voel je het.

Als je iets wil horen, hoor je het. Als je echt iets wil, dan wil je het echt.

LUISTEREN

Luisteren is meer dan horen wat iemand zegt, het is vooral horen wat er niet gezegd wordt.

De eerste stap naar beter luisteren betekent vaak dat je beter naar jezelf gaat luisteren. Want echt luisteren met open oren én een open hart lukt het gemakkelijkst als je dichtbij je eigen kern, staat. Om te luisteren moet je loslaten.

Het enige wat we werkelijk hebben is het NU.

Je weet niet wat er komt, hoe het moet, hoe het hoort of hoe het zit. Alles is zoals het is.

Vanuit deze toestand handel je vanzelf spontaan en belangloos. Stop met veranderen van je impulsen. Dit zijn vormen van weerstand en kosten enorm veel energie. Hoe meer controle je wilt uitoefenen op de ervaring hoe meer energie je verliest. Neem slechts waar en laat jezelf bewegen. Vertrouw erop dat jij spontaan een passende vorm aanneemt in elke situatie. Doe wat je doet zonder afwijzing en zonder oordeel. Ga indien nodig voorbij aan wetten, regels, normen en wetten.

Kwetsen Waarom iemand kwetsen, waarom?

Wanneer je wordt gekwetst, probeer je jezelf soms wijs te maken dat het je niet kan schelen, als je dat allemaal niets uitmaakt ben je bezig niet te leven.

Door de dingen langs je heen te laten gaan, snijd je ongemerkt je hele gevoelsleven af, je bent niet meer betrokken bij anderen, je voelt je niet meer blij, niet verdrietig, niet boos, je voelt geen liefde en je voelt je niet geliefd. Omgaan met een kwetsuur betekent er voluit in opgaan, voelen hoe pijnlijk het is, uithuilen en zo de zaak schoonwassen. Je er niets van aantrekken leidt er uiteindelijk toe dat je je er echt niets meer van aantrekt, dat je dus niet meer echt leeft. Trek het je dus wel aan!. Voel, huil en word heel. Dat is leven. Dat is liefhebben

Vreugde - Verdriet       Liefde - Angst

Van jezelf houden  Wat is gevoel ? Hoe laat je het toe ?

Je weet als je het toelaat, dat je hart warmer wordt, een fijn gevoel.

Jezelf accepteren zoals je bent met je goede en slechte kanten.

Zelfaanvaarding is een kwestie van ZIEN. Zelfaanvaarding begint en eindigt met in staat zijn te zeggen: dit is echt wie ik ben en het is goed. Door los te laten groei je. Inzicht krijgen in onze werkelijke behoeftes, emoties en interesses en die ook volledig van onszelf accepteren, dan ontstaat er ruimte voor groei

Wie zichzelf wil zijn, zal eerst zichzelf moeten kennen.

BEWUST ZIJn

Bewust zijn van je gevoelens. Je gevoelens zijn de gedachten van je lichaam, kijk eerlijk naar je gevoelens, keur ze niet af, snijd ze niet op maat, maar maak ze ook niet groter.  ZE ZIJN ER. Door stille getuige te zijn van je eigen gevoelens, aanvaard je dat ze er zijn. Als je een onaangename sensatie ervaart ga je proberen dit met je gedachten op te lossen, je verkrampt.

Onderzoek of je die negatieve sensaties in je lichaam aanwezig kunt laten zijn, tegen elke gewoonte in. Laat alles door je heen gaan, je bent er helemaal bewust bij. Alles komt vanzelf en alles gaat weer vanzelf weg. Elk gevoel lost vanzelf op, als jij je niet verzet en ontspant in het NU. Aanvaard het. Jij bent niet je gedachten, de stem in je hoofd en ook niet je emoties.

Als je je dit realiseert dat je je gedachten en emoties niet bent, komt namelijk de vraag vanzelf omhoog wie je dan wél bent en wie degene is die al die gedachten creëert. Jezelf loskoppelen van je gedachten leidt je vanzelf terug naar jezelf

Je weet nu dat er verschil is tussen wie je bent en wie je dacht dat je was. Kijk met nieuwe ogen en vraag je steeds af handel ik vanuit mijn oorspronkelijke natuur, mijn innerlijk of vanuit een schijnidentificatie. Voel of je gespannen bent. Spanning -meestal ergens in je lichaam - is een teken dat je handelt vanuit angst i.p.v. vanuit je hart. Angst is altijd het gevolg van een verkeerde identificatie - met je uiterlijk, je rol, je status, je opvoeding etc. Je kunt ze namelijk elk moment verliezen

 Wanneer je je met je diepste zelf identificeert, is er nooit angst, je kunt jezelf nu éénmaal niet verliezen.

Stap uit je schijnwereld, dan kom je weer in je oorspronkelijke kracht. Je zult verbaasd staan hoeveel kracht, liefde, vrede, geluk en wijsheid je hebt als je stopt met energie te steken in het in stand houden van je schijnidentificatie.

Je gaat weer leven, je gaat weer creëren, je gaat (van binnenuit) weer stralen, je gaat weer aan het roer van je leven staan.

Echte robijnen zijn de rode bessen die je overal om je heen ziet groeien, smaragden zijn de groene bladeren aan de bomen, diamanten zijn de kristalheldere beken, die onder de saffierblauwe hemel stromen. En in de gouden zonnestralen, zie je staven van het puurste goud. 's Nachts zijn de sterren en de maan een zilveren schat. Inderdaad zo ben je de rijkste mens op aarde.

Maar je grootste schat van alles "Bewaar je in jezelf" Deze schat is kostbaarder dan alles wat je op aarde kunt vinden.

Geduld

Je geduld bewaren betekent, dat je rustig wacht tot de werkelijkheid zich aanpast aan jouw verwachtingen. Voor geduld is moed nodig, je moet dapper genoeg zijn om te leven me de onzekerheden van wat nog in wording is.

Voor geduld is vertrouwen nodig.

Geduld is een deugd, want het komt je nooit aangewaaid: om geduldig te worden moet je net iets verder reiken dan je gewone zelf.

Geduld is iets wijds: het staalt je geest. Geduld is een daad van liefde; als je niet van jezelf houdt, zul je het nooit op kunnen brengen.

Gevoel

Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen.

Crisis maak deel uit van de menselijke cyclus. We stijgen op, bloeien, dragen vruchten, en dan, ogenschijnlijk als reactie op de wet van de zwaartekracht, buigen we, raken een plateau, dalen, en sterven we aan het deel van ons dat in een crisis is gewond. Crisis wordt gevolgd door wedergeboorte. Wanneer een deel van ons - een oud patroon, een verwachting, een rol, een geliefde - wordt weggewassen in de alchemie van een crisis, worden nieuwe delen van ons wezen en nieuwe mogelijkheden voor ons leven verwekt en geboren.

Trauma en transformatie gaan hand in hand. In vreugde worden we gezegend, en door verdriet krijgen we de gelegenheid een zegen te worden.

Jij en Jou

Een relatie me jezelf, een verhouding met jezelf
Deze relatie wordt gevormd door bewust aandacht te schenken aan jezelf.
Op die manier ontdek je wie je werkelijk bent, wat je aanstaat en waar je een hekel aan hebt, wat je beweegt, wat je ontroert, welke pijn in je ligt opgeslagen, wat je hoopt, welke eindeloze stoet mensen en ervaringen je hebben gevormd, wat je van het leven verlangt en wat je van jezelf verlangt.

Diepte en betekenisvolle ervaringen zijn de voordelen die je uit deze relatie kunt halen.
Je leert jezelf als mens door en door kennen, je ontdekt de schoonheid van één enkel individu:
HET WONDER VAN JE EIGEN IK

In lak'ech     ik ben jou en jij bent mij   wij zijn allemaal één

Kracht

Kracht is het mooiste wat er is.
Het ervaren van kracht geeft je de gelegenheid te schijnen, als een zon.
Krachtig zijn geeft anderen n.l. bewust en vooral onbewust een vrijbrief hetzelfde te doen en ook krachtig te zijn.
Het hebben van innerlijke kracht stelt je ook in de gelegenheid anderen te helpen waar zij het niet meer redden, op welke wijze dan ook ! Jij kunt jouw kracht met hen delen.

Ware kracht komt vanuit liefde en vanuit vertrouwen
Kracht is het laten wegvloeien van resultaatgerichtheid en van controle, zonder jezelf klein te maken.
Macht ontstaat uit Angst. Macht is ego, macht is resultaatgericht en maakt moe.

Kracht maakt je zichtbaar.
Helemaal in je kracht staan, kan in het begin heel eng aanvoelen. Als je kracht in je leven begint te ervaren, ben je niet ANONIEM meer. Je ONZICHTBAARHEID in de maatschappij is verdwenen.
Als je in je kracht staat, voel je ook voor het eerst in je leven wat het is om volledige verantwoordelijkheid te dragen, en ook te kunnen dragen .........
Zodra je in je kracht staat opent de hele wereld zich voor je. Je VOELT dat je leeft. Je bent ZICHTBAAR voor de omgeving.
Als je in je kracht staat, sta je voor jezelf en voor alles wat jij bent, terwijl je anderen volledig in hun waarde laat en ruimte geeft zichzelf te zijn.

Ware kracht is liefdevol. Het is een staat waar het ego niet meetelt. Het is een staat, waarin we ten alle tijden onszelf durven te zijn, ook als we niet weten wat het teweeg brengt.
We zijn ook niet bang dat anderen onze kracht kunnen afpakken, omdat we VOELEN dat de KRACHT van binnenkomt en nooit afgepakt kan worden.
Elk mens heeft voldoende kracht. We hebben er grote, overweldigende hoeveelheden van als we het toelaten!
Als je kracht voelt verdwijnen, vraag jezelf dan af hoe het komt ?
WEET, VOEL dan diep van binnen, dat je voldoende kracht hebt en laat het gewoon opnieuw toe.
Kracht is nooit op, je hoeft er feitelijk niets voor te doen, het is al een deel van je persoonlijkheid.
Ware kracht is positief.

Kracht is moed, het is de liefde voor jezelf, die je individualiteit bevestigd.

Overgave

Overgave is de kunst om de controle even los te laten, en het leven te omarmen zoals het uitkomt.
Als het lukt, ontstaat er zoveel ruimte en ontspanning, dat de dingen vanzelf meer gaan lopen, zoals je het hebben wilde.

Twee dingen creëeren je in je hoofd als je je verzet: voortdurende onrust, omdat je steeds maar bezig bent met hoe de dingen zouden moeten zijn, en irreëele verhalen.
Het leven is een stuk milder, dan onze gedachten ons vertellen.

Wat er voor nodig is VERTROUWEN, láát je hart maar breken, de emoties willen alleen maar even door je heen gieren en als je ze toelaat zijn ze zo weer weg.

Laat ze er gewoon ZIJN en kijk er naar. Wat is het? is het verdriet? dan is het verdriet. Is het ANGST ? dan is het angst. Kijk ernaar zonder oordeel, daarna zijn die gevoelens van een enorme lading ontdaan.
Niet weglopen voor wat je nu éénmaal voelt - hoe naar dat gevoel ook is - is een eerste stop in Overgave.
Je OVERGEVEN is een daad van VERTROUWEN, de ontdekking dat je kunt vertrouwen, sterkt je in je kracht.

Verzet en weerstand komen voort uit ANGST, dit zijn beschermings-mechanismen van de geest.
We willen ons het liefst Goedvoelen, ongewenste ervaringen buiten de deur houden, maar binnen handbereik houden van situaties die je wel wenselijk acht.
Als - als - als
Als de werkelijkheid niet naar onze smaak is, gaan onze gedachten ermee aan de slag. Die zucht naar controle hoort bij een gezonde menselijke ontwikkeling. Er is veel waar we controle over kunnen krijgen, zoals misverstanden in een relatie, met inspanning kun je een nieuwe taal leren.

OVERGAVE: ontspannen met dat wat er is, en er niet meer te tegen te vechten.

OVERGAVE: komt vooral tot stand door inzicht en niet door het ondersteunen van aktie.

Een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen.

Droom, wat je wil dromen
droom, wat je dromen wil ....
ga, waarheen je wil .....
Wees wie je zijn wil .....
want je hebt maar ÉÉN LEVEN

Ik hou van je

Houden van
................
als je dit kunt zeggen, vanuit je hart, vanuit je diepe innerlijk, wat is dat mooi ...., een paar woorden, met zo'n bijzondere betekenis.
Als het goed tot je doordringt, dan voel je het ..........., dan gaat alles tintelen, je gaat zweven op een wolk, zo transparant, zo zacht, zo lief, een droom.

Houden van ......... liefde, warmte, verbondenheid, aanraken, tederheid.

Licht en Liefde

Heb lief met heel je hart
en laat die liefde over
iedereen en alles schijnen
zoals de zon, die zijn
licht aan het leven geeft,
niets uitgezonderd

Als jij jouw liefde laat stromen, dan breng je
geluk en vreugde en die
liefde zal blijven groeien ...........

en vele malen sterker
tot je terugkeren

Vrede

Innerlijke vrede       Vrede - Liefde

Vrede in je hoofd en in je hart begint met eerlijk zijn.
Het accepteren van al je kanten, precies zoals ze zijn.
Sluit vrede met jezelf.
Je zonzijde, maar ook je schaduwzijde, ze  horen bij elkaar en maken je tot wie je bent.
Omarm het, heb het lief.

Alles mag er zijn, geniet van alles wat het leven je biedt.
Open je hart, durf je  hart te openen voor wat er in je leeft, zodat je vuur, je oerkracht omhoog kan komen.

Vrijheid

Vrijheid, innerlijke vrijheid ..............

LIEFDE is een kracht                                     
een bijzondere kracht                

mooie momenten
bijzondere momenten
aparte momenten
een speciale verbondenheid
warmte, liefde
soms zijn er geen woorden voor
het is een gevoel, een speciaal gevoel
herkenbaarheid
een blij gevoel, een trots gevoel

onmacht, ongrijpbaarheid
verdriet, woede, vreugde
dankbaarheid, vergeving

zielsverwantschap
soms is iets niet uit te leggen
het is een gevoel, een warm gevoel, een speciaal gevoel

ga diep naar binnen, diep binnen in je, zit je gevoel
LIEFDE, oneindige liefde
voor jezelf, voor anderen
durf je hart te openen
kom bij jezelf, je authentieke " IK "
en vandaaruit ga je leven " echt leven "
alle mooie dingen komen op je pad
je dromen, wat bij je hoort
wees eerlijk, wees puur .........

LIEFDE is een kracht, een bijzondere kracht

Een droom ...   opgelost .........   in het niets

Luisteren met je hart
 

 


 


 

 


 
 

 

                                           
 


Nelleke van Nieuwenhuijzen             
Groenmarkt 6
3252 AM Goedereede

Tel. +31 (187) 664663
Mob. +31 (6) 51743216
Mail nelleke